S Hrvatima je u Karpate stigla i glagoljica koja je imala početna slova kao i semitsko pismo

0
1165

Danas se vode religijski ratovi kao u prošlosti – nedavni rat na Balkanu, sadašnji ratovi u Ukrajini i na Levantu – ali svijet ih tako ne vidi. Nedavni rat na Balkanu još traje, ali ZAPAD ga ne primjećuje jer još nije postao krvav. Srbijanska religijska agresija još traje na Hrvatsku, Crnu Goru i BiH-u preko SPC. Sličan rat se vodi u Ukrajini jer čim je carigradski Patrijarh priznao UPC, Rusi su izvršili agresiju na Ukrajini (Krim).

Zapad na to nije reagirao i danas imamo što imamo. Što zaključiti nakon ovih ratova osim da su religije bile inicijatori u svim ratovima u povijesti.
Istovremeno se vodi rat između islama i judaizma na Levantu, ali ovaj rat nije stvorila samo religija nego bivše imperijalne sile nakon Hitlerovih zločina nad Židima, zbog čega su navodno stvorili državu IZRAEL, čineći nepravdu prema Palestincima. To je bila velika prevara Žida jer na Bliskom istoku su otkrivena velika nalazišta nafte. Dakle, zbog tih izvora nafte stvorena je država Izrael. To je razlog zašto Zapad i danas naoružava Izrael najmodernijim i besplatnim oružjem. Danas možemo reći da je IZRAEL vojna baza Zapada.
Zamislimo se na tren što bi se danas događalo kad bi se svi današnji narodi počeli vraćati u svoje povijesne postojbine?

No, postoji li ikakva povezanost između aškenaških Žida i biblijskih Hebreja, premda ju povjesničari uporno nameću.?
Naziv Žid je katolički naziv kod kršćanskih ”Slavena” za sve one koji nisu prihvatili kršćanstvo. Oni su bili ranije poznati kao Uti, Juti i Goti. Od ovih naziva je nastao naziv ŽID. Hebrej i Jevrej označuju isto, zar ne?

Ne skrivaju li se u ova dva naziva tajne lingvistike koje nam otkrivaju razlike između arijskih i semitskih pisama? Zašto dva naziva za isti narod? Ne znamo zašto premda će i to jednoga dana biti otkriveno. Drugi razlog je što u neko doba Rimskog carstva, riječi nisu mogle početi današnjim vokalima, ali kasnije su kršćani riječima koje su počimale sa vokalom dodavali različite suglasnike, primjerice, H i J. Zbog nametanja nove religije, zar ne?
Tako su Hrvati od riječi ASANA ESENA, što se izvorno pisalo Vasana i Vesena, stvorili imena JASNA i VESNa, imenice jasen i jesen i i pridjev jasan.
Povijesno je poznato da su Židi semitizirano religijsko pleme, Kod semitiziranih Hrvata – Hebreja, nigdje se ne spominje astrologija, ali se spominje kabala. U ovome nam jedino može pomoći etimologija i oni koji ne znaju da su Semiti za razliku od Arijaca pisali sa desna na lijevo, a nisu imali slova za glasove H,V i Č. Hebreji su imali slova H i V, a slovo Č su zamijenili slovom Š. Izvorni Semiti su ga najviše zamjenjivali slovom T, a zbog toga Harvač na Levantu postaje ARVAT i ARAT. Hrvati su na Levantu još bili poznati ARVA I ERVE, odnosno, ARBA i ERBE. Arba postaje Arab, a Erbe semitskim čitanjem Hebrej.
Hebreji su izvorno bili Aramejci kao Isus, a govorili su aramejski jezik sve dok nisu odvedeni u semitsko ropstvo u Babilon i Egipat. Aramea napisana semitskim pismom je značila Harvatia, što je bilo veliko carstvo koje se raspalo nakon poraza od Semita – Asiraca. Asirci ili Vasirci su se semitskom pismu izvorno zvali ERISA, što je postalo Asir čitanjem sa desna na lijevo, a Asisko carstvo je nazvano ELEVITIA. Ovdje je slovo R zamijenjeno slovom L.

Na Kavkazu su živjeli Hrvati, a tamo su još došli i Hrvati koji su bježali pred Asircima, dakle Semitima. Sa tim Hrvatima je na taj prostor stigla i glagoljica koja je imala početna slova kao i semitsko pismo.

Međutim, u glagoljici su sačuvani svi hrvatski suglasnici iz haravače koja započimala slogovima: HA, RA, VA i ČA. Ovo nam potvrđuje da Semiti nisu imali slova H,V i č.
Danas povjesničari misle da AZARI, koji su pogrešno nazvani HAZARI umjesto VAZARI, bili Hebreji. Da su tamo živjeli Hrvati pokazuje nam naziv NAGORNO KARABAH, koji naseljavaju Armenci, a to znači: NAd GORAMA BOG, dakle, Sunce. Odakle nam dolazi naziv VAZAM za Uskrs? Zar nije nazivi UT, JUT ili GOT nisu nastali od naziva VAT, dakle, HAR-VAT. Zar nisu Hrvati tamo bili poznati kao Karpati i Sarmati. Sarmati su na Jadran donijeli glagoljicu?
Na koncu moram zaključiti da Aškenazi ŽIDI nikad nisu govorili hebrejskim jezikom niti su u Europu došli sa Levanta. Oni su govorili Jidiš, a to je bio mješavina slavenskih i germanskih jezika, što znači da su oni samo prihvatili judaizam kao religiju, a promicali su je neki levantski Hrvatikoji nije htio prihvatiti kršćanstvo. Aškenazi Židi potječu iz Azije.
Srećko Radović