Što CIA radi sa vlastitim agentima kada više ne „služe svrsi“ pokazuje povijest agenata CIA-e kojima je na koncu CIA došla glave

0
2

Što CIA radi sa vlastitim agentima kada više ne „služe svrsi“ pokazuje povijest agenata/koopreranata CIA-e kojima je na koncu CIA došla glave:

– Saddam Husein

Primjer: vijest agencija UPI, 2003
: „Exclusive: Saddam key in early CIA plot“

https://www.upi.com/Defense-News/2003/04/10/Exclusive-Saddam-key-in-early-CIA-plot/65571050017416/

„ (…) While many have thought that Saddam first became involved with U.S. intelligence agencies at the start of the September 1980 Iran-Iraq war, his first contacts with U.S. officials date back to 1959, when he was part of a CIA-authorized six-man squad tasked with assassinating then Iraqi Prime Minister Gen. Abd al-Karim Qasim. (…) „

https://archive.ph/ojtuW

– filipinski predsjednik Ferdinand Marcos

– panamski predsjednik, general Noriega

– Ex-iranski šah, Reza Pahlvai

– Slobodan Milošević
– Egipatski predsjednik Hosni Mubarak
– Libijski predsjenik Moamer Gadafi
(…)

(objašnjenje pojmova: „agent CIA-e“ nije isto što i „oficir CIA-e“ Oficir CIA-e je službena osoba koja ima radni odnos u CIA-i, a agent je osoba koja ne radi u CIA-i, ali koja (svjesno il nesvjesno/ djeluje u korist CIA-e).

Važno je razumjeti:

CIA-MI6 su ORGANIZACIJE SA SPECIJALNO RATOVANJE I SL. KOJE – NE – ZASTUPAJU INTERESE NARODA/DRŽAVA AMERIKA I-ILI VELIKE BRITANIJE, VEĆ CIA/MI6 ZASTUPAJU INTERESE PLUTOKRATA-OLIGARHIJE i (su)VLASNIKA KORPORACIJE I BANAKA SA DRŽAVLJASNTVOM, SAD-a I VELIKE BRITANIJE.

Nadalje, obzirom na rezultate istraga „Church-ovog Odbora“ i „Pike-ovog Odbora“ Kongresa i Senata SAD-a – koji su istraživali subverzivno djelovanje, državne udare i ubojstva provedeno od strane CIA-e  – ondašnji direktor CIA-e William Colby dao je čuvenoj talijanskoj novinarki Oriani Fallaci intervju u kojemu je direktor CIA-e, William Colby je otvoreno rekao da CIA plaća – više talijanskih političara iz različitih stranaka u talijanskom parlamentu, ali da „zbog zašite interesa demokracije“ (čitaj: u ime promicanja interesa transnacionalne plutokracije-oligarhjije i korporativnog-fašizma) – ne može otkri njihova imena.

Osmovni podaci:

CIA-Pike Committee – Wikipedija

https://en.wikipedia.org/wiki/Pike_Committee

CIA-Church Committee – Wikipedija (United States Senate Select Committee to Study Governmental Operations with Respect to Intelligence Activities)

https://en.wikipedia.org/wiki/Church_Committee

Intervju Oriane Fallaci sa William Colby-em, ondašnjim direktorom CIA-e, objavljen je u ‘jugoslavenskom’ izdanju zbirke intervjua „Razgovor s poviješću“ (izdavač: August Ceserec, Biblioteka Vremeplov, 1979) str. 298, ali je navedeni intervju izbačen/prešućen/cenzuriran u ‘zapadnim’ (francuskim, američkim, talijanskim (…) izdanjima, navedene knjige.

Knjiga „Interview with history“ – Wikipedija, na stranici se navodi popis intervjuiranih sugovornika Oriane Fallaci, ali se prešućuje intervju sa direktorom CIA-e William Colby-em:

https://en.wikipedia.org/wiki/Interview_with_History

Oriana Fallaci – bila je čuvena talijanska novinarka i feministkinja, u doba 2. Svjetskog rata par zanka – koja je napisala je brojne eseje, novinske članke i knjige, a jedna od njezinih najznačajnijih knjiga je „Razgovor sa poviješću“ koja se sastoji od intervjua koja je autorica vodila sa najznačajnijim poli čarima onog vremena.

Djelomičan prijepis intervjua iz knjige „Razgovor s poviješću“ (izdavač: August Ceserec-Biblioteka Vremeplov, 1979, str. 298 – Oriana Falllaci i William Colby, direktor CIA-e (Washington, 1976.):

Oriana Fallaci:

Imena, gospodine Colby. Imena h jadnika koji su u Italiji uzimali novac od CIA-e. Italija nije neka banana republika „United Fruit“ kompanije, gospodine Colby, i nije pravedno da sjena sumnje padne na cijeli niz poli čara. Ne smatrate li da gospodin Per ni, predsjednik našeg Parlamenta, ima pravo sazna da imena?

William Colby:

Ne, jer naš Kongres glasanjem odlučuje da IMENA MORAJU OSTA TAJNA, CIA MORA ŠTITITI SVOJE SURADNIKE, MORA ŠTITITI ONE KOJI RADE ZA NJU. Naravno, odluka o tome hoće li se objavi imena ili ne, ovisi o vladi SAD, a ja ne govorim u ime vlade. Govorim u ime CIAe. Moje mišljenje je, ne, moja preporuka je, ne. Nikakvih imena. To je najmanje što mogu učini , kako bih ispoštovao dogovor s ljudima koji su radili sa mnom. U Vašem Parlamentu mogu postavlja sva pitanja koja žele postavi : zar za istrage ne postoji policija? Oni koje sumnjiče mogu samo reći „nisam dobio novac“. Meni to veoma odgovara. JE NE MOGU ŽRTVOVATI NEKOLIKO NJIH, DA BIH OTKLONIO SUMNJU S DRUGIH. JA SAM OBEĆAO DA ĆU SAČUVATI TAJNU I SAČUVATI ĆU JE, JER, AKO PREKRŠIM OBEĆANJE, NEĆU SE MOĆI VIŠE OBRATITI  NOVIM LJUDIMA. Bilo bi lako neke isključi , odgovori „ne“, za šest imena i „no comment“, za sedmo. Imali biste ono što tražite.
(…)

Oriana Fallaci:

Dobro. Trebalo bi dakle, da vas prijavim talijanskoj policiji, kao i vašeg ambasadora i vaše agente, i da vas dam uhapsi .

William Colby:
Ne kažem to.

Oriana Fallaci:

Kako ne? Ako je protuzakonito da ja potkupim, recimo, jednog gospodina Pikea ili gospodina Churcha, zar isto tako nije protuzakonito da vi potkupite, recimo jednog gospodina Micelija?

William Colby:

Ne kažem da biste vi korumpirali. Kažem da biste djelovali protiv zakona ove zemlje.

Oriana Fallaci:

Ali i vi ste djelovali protiv zakona u mojoj zemlji, gospodine Colby! I znate što ću vam još reći. Postoji jedan tip ljudi koji je odvratniji od podmićenoga: onaj koji podmićuje.

William Colby:
Mi iz CIA-e ne podmićujemo. Ako vi u vašem društvu imate problem podmićivanja ono je postojalo prije nego što je tamo dospjela CIA. Podmititi znači da novac nekome koji radi nešto za nas, a mi ne dajemo novac za toDajemo novac onome koji nema dosta novaca da učini ono što želi.

U biti, mi podupiremo demokratske režime i između zemalja koje bi to morale shvatiti je svakako Italija. Jer američka pomoć je ona koja je trideset godina sprečavala Italiju da se padne u autoritarni komunizam. I uvijek smo uspijevali zadrža strane u demokratskom centru.

(…)

Oriana Fallaci:

Da. Bila je Claire Boothe Luce, ambasador. Do koje se mjere vaš rad kao pripadnika CIA-e, odvijao i odvija u suradnji s ambasadom SAD-a?

William Colby:

Naravno, mnogo sam radio s ambasadom. Bio sam poli čki adut: politički ataše. Uvijek se radi s ambasadama. Najveći dio obavijesti dobivali smo preko naših ambasada. I gospođa Luce je dobro radila. Odlično. Još sam prijatelj gospođi Luce.

Zanimljiva žena, sposobna.

Oriana Fallaci:
Osobito što se če uplitanja u unutrašnje stvari moje zemlje kao da je bila kolonija. Ali ne djelujete vi samo preko vaše ambasade u Italijiznamo svi da je pravi ‘pled-a-terre’ CIA-e u Italiji SID (talijanska tajna služba). I pitam Vas, s kojim pravom vi sebi dopuštate da me špijunirate u mojoj kući, koristeći tajnu službu moje zemlje? S kojim pravom nadgledate, na primjer, moj telefon?
(…)

+ ‘NABACANI’ PODACI, ZA PROMIŠLJANJE I DALJNJE ISTRAŽIVANJE STVARNE STVARSNOSTI:

 CIA-MI6/oligarhija – “Europapres holding” i “Jutarnji list”, “Globus”

Trilateralna komisija je privatna organizacija gdje, ‘zapadni’ plutokrati korporatisti-fašisti koji se za potrebe propagande nazivaju „liberalni demokrati“, planiraju i provode političke planove.

Trilateralna komisija  – Hrvatska enciklopedija

https://enciklopedija.hr/clanak/trilateralna-komisija

Trilateralna komisija (engl. Trilateral Commision), privatna organizacija osnovana 1973. radi poticanja suradnje između industrijski najrazvijenijih zapadnih država i Japana te jačanja njihova međunarodnog utjecaja. Utemeljena je na poticaj Davida Rockefellera, čelnika Chase Manhattan Bank (1969–81) i američkog Vijeća za vanjske odnose (1970–85; engl. Council on Foreign Relations). …“

Članovi „Trilateralne komisije“ – privatne organizacije koja okuplja bivđe i buduće urednike, šefove obavještajnih službi, „političare“, „manager-e“ – bili su ili jesu i hrvatski državljani: Kolinda Grabar KitarovićMarijan Hanžekovićbivši predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo LukovićEmil Tedeschi (koji je postao članom nakon što je Kitarović „delegirana“, pa „izabrana“ za Predsjednicu RH)

Vijest, Večernji list, 2015: „Emil Tedeschi u Trilateralnoj komisiji umjesto K. Grabar-Kitarović“

https://www.vecernji.hr/vijesti/emil-tedeschi-u-trilateralnoj-komisiji-umjesto-k-grabar-kitarovic-1031740

 

‘Danas’ pokojni vlasnik Europa-press Holdinga/“Jutarnjeg lista“/“Globusa“ Marijan Hanžeković bio je član privatne organizacije „Trilateralna komisija“, koju je osnovao David Rockefeller i koja (polujavno-polutajno) promiče interese plutokrata/korporatista-fašista, a do svoje smrti je bio i „Veliki majstor“ ‘Velike lože Hrvatske’.

„Velika loža Hrvatske“ okuplja ‘prave’ masone i NEMA veze sa svojedobnim senzacionalističkim tekstovima o „masonima“ Nikice Gabrića.

Nakon smrti Marijan Hanžekovića, obitelj Hanžeković je vlasnik Europapress-holdinga/“Jutarnjeg lista“/Globusa“.)

T-portal, 2014: „Intervju Hanžeković: Kako sam postao član kontroverzne ‘Trilaterale’“

 https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hanzekovic-kako-sam-postao-clan-kontroverzne-trilaterale-20140618

Ili

https://archive.ph/LwDSs

Velika loža Hrvatske – Wikipedija:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Velika_lo%C5%BEa_Hrvatske

HOP